ОСТАННІ НОВИНИ

Пенсійний нагадує про можливість виготовлення свідоцтва про соцстрахування

|

Як повідомила начальник відділу персоніфікованого обліку,  інформаційних систем та мереж управління Пенсійного фонду України у Франківському районі м.Львова Зоряна Галайко, триває впровадження автоматизованої системи формування і видачі свідоцтв про загальнообов`язкове державне соціальне страхування в усіх регіональних  управліннях Пенсійного фонду України. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«Відповідно до постанови КМУ № 1306, страхове свідоцтво є єдиним для всіх видів загальнообов`язкового державного соціального страхування документом суворої звітності, що підтверджує право застрахованої особи на одержання послуг та матеріального забезпечення за загальнообов`язковим державним соціальним страхуванням.

Особи, які працюють по найму, проходять анкетування та одержують свідоцтво про загальнообов`язкове державне соціальне страхування на підприємстві (в організації, установі). При цьому особи, які мають декілька місць роботи, заповнюють анкету та одержують страхове свідоцтво за місцем основної роботи, тобто на підприємстві (в організації, установі), де знаходиться трудова книжка.

Особи, які забезпечують себе роботою самостійно (особи, які займаються підприємницькою, адвокатською, нотаріальною, творчою та іншою діяльністю, пов`язаною з одержанням доходу безпосередньо від цієї діяльності, в тому числі члени творчих спілок, творчі працівники, які не є членами творчих спілок), особи, які добровільно сплачують страхові внески на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, а також громадяни України, які працюють за межами України і не застраховані в системі соціального страхування країни, де вони перебувають, подають анкету та одержують страхове свідоцтво у органі Пенсійного фонду за постійним місцем проживання самостійно.

Для отримання бланка анкети застрахованої особи потрібно звернутись до районного управління Пенсійного фонду за місцем постійного проживання. Заповнений бланк самозайняті особи повинні передати спеціалісту районного управління Пенсійного фонду за місцем постійного проживання. 

Застраховані особи, які змінили місце основної роботи (або закінчили навчальний заклад), і не отримали свідоцтво про загальнообов’язкове державне соціальне страхування просимо звернутися до відділення Пенсійного фонду», – каже начальник відділу персоніфікованого обліку,  інформаційних систем та мереж управління Пенсійного фонду України у Франківському районі м.Львова Зоряна Галайко.

За детальнішою інформацією можна звернутись в управління Пенсійного фонду України у Франківському районі м.Львова за адресою: м.Львів, вул Панаса Мирного, 24а, кабінет 12. тел. (032) 227-66-26.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *