ОСТАННІ НОВИНИ

Усі супермаркети Львова продають неякісні кури-гриль

|

Після масового отруєння курми-гриль із супермаркету «Арсен» у Львові, що сталося наприкінці жовтня цього року, спеціальні комісії перевірили усі супермаркети міста. У результаті було виявлені порушення технології приготування страв майже у всіх супермаркетах. Про це 25 грудня на прес-конференції повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міськради Віктор Іваніцький, інформує ZIK.ua.

«Були виявлені недоліки майже у всіх супермаркетах. Йдеться про порушення технологічного процесу приготування курей-гриль, відсутність термометрів, які б дали можливість визначити, чи відбулася достатня термічна обробка», – повідомив В. Іваніцький.

Зокрема, як повідомив керівник управління, такі порушення виявлено у супермаркетах мережі «Рукавичка» (вул. Луганська, 6, вул. Патона, 2-4, вул. Личаківська), «Барвінок» (Дунайська, 32, Лінкольна, 49, вул. Петлюри,37), мережі «Вопак» (вул. Стрийська, 85-а, вул. Гетьмана Мазепи, 20, вул. Зелена, 35, вул. Тершаківців, 1), у супермаркетах «Арсен» (пр. Червоної Калини, 60, вул. Зелена, 147, вул. Княгині Ольги, 120), у «Сільпо» (пр. Червоної Калини, 62).

В. Іваніцький також повідомив, що деякі супермаркети мережі «Сільпо» не допустили комісію до проведення перевірки їх закладів.

Керівник управління також зазначив, що усім супермаркетам дали час на усунення виявлених недоліків. Повторні перевірки торгових мереж мають відбутися до 20 лютого. Тим часом у місцях, де були виявлені порушення, продовжують торгувати курми-гриль. Як пояснив, В. Іваніцький, у цих випадках законодавство не передбачає можливості закриття об’єкта чи припинення реалізації продукції.

Нагадаємо, на власника супермаркету «Арсен» у Львові, курми-гриль з якого наприкінці жовтня отруїлися 33 людей, накладено штраф та фінансові санкції за реалізацію неякісної продукції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *