ОСТАННІ НОВИНИ

Турфірми почали активніше інформувати прикордонників про подорожуючі групи

|

Туристичні фірми Львівщини нарешті почали активніше співпрацювати із прикордонниками. Про це сьогодні під час прес-конференції у Львівському прес-клубі розповів старший офіцер відділу прикордонного контролю та реєстрації штабу Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України, підполковник Олег Калюжний.

Він зазначив, що на скриньки усіх пунктів пропуску Львівської області від туроператорів в середньому надходило за добу по 3-4 списки щодо організованих туристичних груп, які мали перетнути кордон.

«Але після проведених учора-позавчора конференцій з представниками туристичних фірм, станом на сьогодні нам на скриньки прийшло 34 списки щодо туристичних груп, які перетинатимуть кордон 2-3 січня», – розповів О.Калюжний.

Прикордонник наголосив, що таким туристичним групам, інформацію про яких турфірма подає завчасно, на кордоні надається пріоритет. А відтак оформлення цілого такого автобуса із 40 подорожуючими відбувається у два рази швидше, ніж того, що везе групу, про яку прикордонники нічого не знають.

«Оскільки прикордонники завчасно отримують інформацію про групу, вони мають змогу перевірити дані про подорожуючих до того, як приїде автобус. Відтак, на самому кордоні перевірка такого автобуса триває до 20 хв, адже прикордонники лише перевіряють наявність усіх людей, що були зазначені у списку, і ідентифікують їх відповідно до паспортів. Натомість автобуси, які приїхали у пункт пропуску з групами, інформація про яких до прикордонників не надходила, перевіряються в повному обсязі, а відтак на це йде 40 і більше хвилин», – розповів Олег Калюжний.

Нагадаємо, електронні адреси пунктів пропуску, на які потрібно скидати інформацію про подорожуючих: «Рава – Руська» – [email protected], «Устилуг» – [email protected], «Львів – аеропорт» – [email protected] та «Краковець», «Шегині», «Смільниця» – [email protected].

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *