ОСТАННІ НОВИНИ

«Грушів-Будомєж» працює не на повну потужність, бо на українській стороні не розвинена інфраструктура

|

Новий пункт пропуску «Грушів-Будомєж», який був запущений 2 грудня, працює далеко не на повну потужність, бо про його функціонування знає мало людей. Про це сьогодні під час прес-конференції у Львівському прес-клубі розповів старший офіцер відділу прикордонного контролю та реєстрації штабу Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України, підполковник Олег Калюжний.

За його словами, даний пункт пропуску працює лише на 10% від своє потужності. «Чому так? – це залежить від людей, які перетинають кордон. Там маленький пасажиро-транспортний потік, хоча з іншого боку він дуже зручно розташований: від пункту пропуску «Рава-Руська» він знаходиться за 20 км, а від міста Яворів 16 км, тому сказати, чому громадяни туди не їдуть, я не знаю», – сказав він.

Водночас заступник начальника відділу організації митного контролю Львівської митниці Міндоходів Ігор Каламуняк вислови своє припущення, чому «Грушів-Будомєж» працює не на повну потужність.

«Не завантажений новий пункт пропуску на повну потужність у зв’язку з тим, що він є новим. Але це в хорошому значенні цього слова. Зрозумійте, що подорожуючі призвичаюються до умов перетину кордону. Думаю, що цей процес піде. І якщо бути відвертим, то зараз там не на повну потужність розвинена інфраструктура з української сторони, яка, як правило, супроводжує ці пункти пропуску. Там немає також ще сервісних зон, зон надання супутніх послуг. І як тільки це все буде, даний пункт пропуску буде працювати в повному обсязі», – додав він.

 Фото: Західного регіонального управління ДПСУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *