ОСТАННІ НОВИНИ

Кількість репресованих в Україні зростатиме з кожним днем, – політолог

|

Попри підписаний президентом закон про амністію для учасників Євромайдану, кількість затриманих активістів буде лише зростати. Про це у Еспресо.TV заявив політолог Віктор Небоженко.

За його словами, останні заяви спікерів Партії регіонів щодо кримінального переслідування лідерів опозиції – «це класика авторитарного режиму – одних випускають, а інших саджають».

«Це як у 37-му, 38-му, 39-му роках частина людей були репресовані, і по амністії звільнені, і тут же брали наступних. Більше того, я думаю, що кількість репресованих буде зростати, будуть шукати нові і нові будь-які приводи. Зустрілися чотири друга – все, затримання, зустрілися чотири машини – ДАІ має право реквізувати авто».

«Влада буде показувати свою можливість репресувати. Опозиція припустилася помилки, що ті, хто чинив спротив, ті хто постраждав від влади, вони чомусь визнані кримінальними і їх амністували. Насправді їх треба було негайно звільнити з-під арешту та компенсувати їм моральні збитки», – зазначив експерт.

І тепер, на його думку, «цей процес затримання і відпускання активістів триватиме поки не відбудеться різкий перелам на користь протестувальників». При цьому Небоженко зазначив, що владу уже нема чого втрачати. «Такі люди як Володимир Олійник і Олена Бондаренко прекрасно розуміють, що у випадку зміни влади вони першими залишать країну і не підпадатимуть під жодну амністію».

Нагадаємо, напередодні депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко заявила, що представники опозиції за заклики до насильства під час виступів на мітингах претендують на 10-річне ув’язнення.

В той же час сьогодні народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник заявив, що підписаний закон про амністію не стосується тих, хто і досі продовжує утримувати захоплені адмінбудівлі. 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *