ОСТАННІ НОВИНИ

Євросоюз закрив двері для Януковича

|

Після «Московських договорів» 17 грудня західні медіа активно обговорюють перспективи Віктора Януковича у Європі, геополітичну стратегію Володимира Путіна та політику українського уряду, пише iPress

За інформацією джерел інтернет-видання EUObserver, на саміті ЄС минулого тижня, лідери країн-членів Союзу вирішили зачекати з підписанням угоди до зміни влади в Україні.

Хоча й у «висновках» саміту йдеться, що ЄС досі «готовий підписати» Угоду про асоціацію. Президент Литви, що головує до кінця цього року у ЄС, доволі однозначно заявила, що ЄС “відкритий для українського народу, але не обов`язково для нинішнього українського уряду”.

Джерело видання стверджує, що лідери країн-членів ЄС вирішили ігнорувати Януковича ще у Вільнюсі, і нагадує, що після зустрічі з ним британський прем’єр Девід Кемерон сказав, що Президент України “є представником іншої цивілізації”, і “зовсім не партнером для Європи”.

Згідно з розвідувальними даними, поширеними «однією з країн-членів НАТО», домовленості між Путіним та Януковичем передбачають «гарантії особистої безпеки для сім’ї Януковича та гарантії безпеки для активів його сім’ї», незалежно від результату президенських виборів 2015 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *