ОСТАННІ НОВИНИ

Як виглядають українські маркетологи, піарники та рекламісти

|

Кожна компанія намагається бути впізнаваною на ринку й грамотно доносити до суспільства свої переваги й цінності. Саме тому кваліфіковані спеціалісти в сфері маркетингу, реклами і PR є одними з найбільш затребуваних. Оскільки робота в цій сфері вимагає хороших комунікаційних навичок і високого професіоналізму, 9 із 10 кандидатів можуть похвалитись вищою освітою, а більшість вільно володіє англійською мовою. Про це свідчать результати аналізу бази резюме і вакансій, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua.

Робота в сфері стратегічного маркетингу вимагає не лише креативного мислення, але й уміння формувати довіру громадськості до компанії та продукту. А для цього спеціалістам в цій сфері необхідно вміти налагоджувати контакти зі ЗМІ, готувати прес-матеріали, розуміти ситуацію на ринку, а також бути в курсі того, що необхідно клієнтам або споживачам. Крім цього, на плечі спеціалістів досить часто лягає також організація заходів і довгострокових PR-кампаній.

Тому нема нічого дивного в тому, що пошукачі в сфері «Маркетинг/Реклама/PR» володіють високими комунікативними і професійними якостями. І це та професійна сфера, в якій правлять жінки (двоє із трьох кандидатів — представниці прекрасної статі). Середній вік пошукачів складає 26-35 років, а в 91% кандидатів є вища освіта. Більшість пошукачів уже не новачки на ринку праці: майже половина має досвід роботи в середньому від 6 років і більше, а 3/4 кандидатів — більше 3 років.

А от здивувати роботодавця хорошою англійською в цій сфері досить складно, адже кожен другий кандидат володіє англійською мовою на високому рівні. Дійсно, знання іноземної мови в цій сфері діяльності просто необхідне: спілкуватись доводиться багато і часто з представниками міжнародних компаній.

Тому, посилаючись на свої навички і професійні якості, пошукачі в сфері «Маркетинг/Реклама/PR» хочуть заробляти суми вище середнього, навіть за столичними мірками. При цьому середня очікувана зарплата таких спеціалістів знаходиться на рівні 7,5-10 тис. грн. на місяць.

Інформація була отримана в результаті аналізу бази резюме і вакансій на Міжнародному кадровому порталі hh.ua за перше півріччя 2013 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *