ОСТАННІ НОВИНИ

Україна є лідером з корупції в Європі – Transparency International

|

21 грудня о Берліні був оприлюднений щорічний звіт про поширення корупції у світі. Україна посіла стала лідером з корупції в Європі, пишуть Коментарі.

За словами координатора Transparency International по країнах СНД Світлани Савицької, корупція в Україні «просто зашкалює». За шкалою від 0 до 100 більш-менш прийнятною вважається ситуація в країні, яка має не менш ніж 50 балів. На пострадянському просторі, крім країн Балтії, такий показник має тільки Грузія.

«Українці сподівалися, що, підписавши Угоду про асоціацію з Європейським Союзом, уряд повернеться обличчям до Європи, прийме європейські цінності прозорості та звітності. Тому до певної міри неважко зрозуміти ті події, які зараз відбуваються в Україні».

«Громадяни просто висловлюють своє занепокоєння і невдоволення рішенням уряду», – говорить Савицька.

«Насамперед йдеться про брак політичної волі. Уряди вдаються до якихось декоративних заходів, ті реформи, на які вони погоджуються, мають виключно декларативний характер, не вистачає інститутів і структур, які могли б втілити необхідні реформи в життя. Уряду беруть на себе міжнародні зобов’язання і підписують угоди , але зовсім не займаються справжньою реалізацією реформ», – зазначила Савицька.

Нагадаємо, що Україна за рівнем корумпованості в 2013 році перебуває на 144 місці в світі серед 177, маючи 25 балів проти торішніх 26. Це найгірший показник серед усіх країн Європи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *