Бюджет Львова можливо приймуть у січні

|

Міський голова Львова Андрій Садовий розповів, що у січні місто буде жити по 1/12 бюджету, як і вся країна. Відтак, з виплатою зарплати бюджетним працівникам проблем не буде, інформує прес-служба Львівської міської ради.

Складнішою є ситуація наприкінці року з виплатою зарплати деяким ЛКП та ШРП, адже казначейство не виконує платіжних доручень за рахунками міської ради. Досі непроплаченими є рахунки, наприклад, за низькопідлоговий трамвай та нову снігоприбиральну техніку.

«Ми завжди бюджет розвитку приймаємо трохи пізніше. В січні будемо жити по 1/12 бюджету, як і вся країна. Сьогодні активна робота ведеться з бюджетною комісією. Думаю, в січні приймемо бюджет разом з бюджетом розвитку. Бо цей рік показав, що хоча бюджет розвитку і є на папері, але платежі проводити дуже складно. Більшість платежів, які були заплановані у бюджеті розвитку, не профінансовані через блокування казначейством. Серед великих речей – львівський трамвай. Скоро буде півроку, як кошти лежать на казначейському рахунку. Дуже багато робіт, які ми повинні оплатити. Ситуація непроста. Сьогодні ми не говоримо про надзвичайні речі, а про функціонування міста.

Те, що ми все-таки зуміли завершити роботи по реконструкції початку вул Шевченка, розв’язку вул Шевченка-Городоцька, не маючи можливості кошти проплатити через казначейство, – це надзвичайно важливо, але це було дуже складно. 26 грудня вже всі з’їзди з вул Городоцької будуть відкриті, розв’язка запрацює. З точки зору безпеки, це буде якісне вирішення. Ще залишається питання зелених насаджень перед церквою Анни, частково велодоріжка. Ці роботи будемо завершувати весною», – розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

Також мер Львова наголосив, що казначейство досі не провело платежів щодо закупівлі нової снігоприбиральної техніки. Відтак, місто отримало лише 8 з закуплених 37 одиниць нової техніки.

«Жодної гривні з тих коштів, які ми передбачили, а це 18,5 млн грн, не проплачено. 8 одиниць техніки нам дали поки, а інша техніка з тих 37 одиниць стоїть. Усі чекають на проплату», – додав міський голова Львова Андрій Садовий.

Мер Львова запевнив, що проблем з зарплатами бюджетним працівникам до кінця року не буде. Складнішою є ситуація з ШРП та деякими ЛКП.

«Бюджетники усі зарплату отримають. Тут проблем не буде. Є проблема з оплатою для наших ШРП та комунальних підприємств. Віримо, що в останні дні ситуація зміниться, щоб люди пішли на свята, отримавши зарплату за листопад», – розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *