ОСТАННІ НОВИНИ

Чоловікові загрожує 9 років тюрми за вбивство міліціонера

|

Прокуратура хоче посадити чоловіка на 9 років за вбивство міліціонера, інформує прес-служба відомства.

Встановлено, що конфлікт виник поблизу туристичного комплексу «Карпати» (смт. Славське). Зокрема, засуджений умисно наніс удар кулаком в голову чоловіка, який представився працівником міліції. Внаслідок отриманого удару останній впав на бетонне перекриття, втратив свідомість, а за 9 днів помер у лікарні.

Водночас, на момент скоєння злочину зловмисник перебував у стані алкогольного сп’яніння. Проте, обвинувачений під час судового засідання заперечив свою вину, пояснивши, що не мав умислу на заподіяння тілесних ушкоджень потерпілому.

Відтак, 13 грудня цього року Стрийський міськрайонний суд Львівської області постановив вирок, згідно з яким чоловіка засудив за ч.1 ст.119 КК України (вчинення вбивства з необережності) до 3,5 років обмеження волі.

Натомість, на думку прокурора, дії зловмисника підпадають під ч.2 ст.121 КК України – умисне заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, що спричинило смерть потерпілого. Тому прокурор орієнтував суд визнати його винним за вказаною статтею Кримінального кодексу України та обрати покарання у вигляді 9-ти років позбавлення волі.

Зважаючи на тяжкість злочину, прокуратура області із вироком першої інстанції не погодилась. На даний час у кримінальному провадженні готується апеляційна скарга.

Фото: PHL

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *