ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні Пшонка звітуватиме перед депутатами

|

Опозиція домовилась про прихід до парламенту сьогодні Генерального прокурора України Віктора Пшонки, який надасть звіт щодо зловживань міліції і побиття студентів на Майдані, а опозиція поставить питання про ухвалення закону щодо звільнення від кримінальної відповідальності всіх учасників Євромайдану, окрім працівників правоохоронних органів, передає УНН з посиланням на лідера “Батьківщини” Арсенія Яценюка.

“Завтра (20 грудня – Ред.) засідання парламенту розпочнеться зі звіту Генпрокурора. Ми наполягатимемо на прийнятті закону про звільнення від кримінальної відповідальності всіх учасників мирних протестів, окрім працівників правоохоронних органів, які били людей і вчиняли реальний злочин. Наша позиція, що такий закон повинен стосуватись лише мирних громадян і не поділяється Партією регіонів. Ми ж свою позицію чітко заявили: амністію для “Беркуту”, який в шоломах бив людей, ми ніколи не підтримаємо. Треба звільнити від кримінальної відповідальності тих учасників протестів, яких на сьогодні хочуть покарати і ми вже підготували такий проект законодавчого акту”, – сказав опозиціонер.

Раніше звітування Генеральним прокурором підтримав і Президент України Віктор Янукович.

“Я вважаю, що Генеральний прокурор повинен прозвітувати. Краще, якщо б це було чи на Парламентських слуханнях, чи на круглому столі. Але круглий стіл, це форма дуже широка. Не тільки опозиція і влада, а й громадянського суспільства”, – сказав В. Янукович вчора під час прес-конференції.

За словами Президента парламент має обрати форму звіту.

“Треба відзвітувати і побачити, куди ми рухаємося”, – додав Президент.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *