ОСТАННІ НОВИНИ

Активістів Євромайдану мають перестати викликати на допити – лідери опозиції

|

Правоохоронні органи мають негайно припинити переслідування учасників Євромайдану.

Про це заявили лідери трьох опозиційних фракції Олег Тягнибок, Арсеній Яценюк та Віталій Кличко після голосування закону про звільнення від кримінального переслідування учасників мирних масових акцій.

“Ті активісти Євромайдану, які сьогодні ув’язнені, після набрання чинності цього закону мають бути негайно випущені. Друге – кримінальні справи, відкриті зараз проти активістів Майдану, мають бути закриті. Це означає, що близько 300 наших активістів, які викликаються на допити в міліцію та СБУ у Києві та по всій Україні, мають бути звільнені від цих допитів і переслідувань”, – сказав Тягнибок.

У свою чергу Яценюк нагадав, що Партія регіонів “намагалася кілька разів протягнути норму”, за якою від відповідальності звільнялися також працівники спецпідрозділів, але їм це не вдалося.

Окрім того, лідери опозиції наголосили, що для набуття чинності закон має бути опублікований після того, як його підпише президент.

На запитання про те, що навзаєм опозиція пообіцяла провладним депутатам, Тягнибок відповів: “Ми розблокували трибуну для того, щоб вони могли представити свій бюджет. Але голосувати за цей бюджет ми, як і раніше, не збираємося, тому що він неприйнятний”.

Політик також нагадав, що на вимогу опозиції у п’ятницю у Раді буде заслуханий звіт Генпрокурора Віктора Пшонки щодо розслідування організації та виконання розгону мирного мітингу на Майдані 30 листопада.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *