ОСТАННІ НОВИНИ

Прокурорами оскаржено ще 9 незаконних рішень органів місевого самоврядування

|

Прокурорами оскаржено ще 9 незаконних рішень органів місевого самоврядування. Приймаючи вказані рішення посадові особи вийшли за межі повноважень, передбачених законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» та порушили вимоги чинного законодавства, зокрема ст.19 Конституції України. Такої ж позиції дотримується Конституційний суд України, який своїм рішенням визначив,  що в частині компетенції органів місцевого самоврядування вирішувати лише питання місцевого значення. Про це інформує прес-служба прокуратури Львівської області.

Відтак 18 грудня до Львівського окружного адміністративного суду Стрийським міжрайонним прокурором  подано позов про визнання протиправним та скасування рішення Стрийської міської ради від 04.12.2013 №388 “Про політичну ситуацію в Україні”. Аналогічний позов  подано Самбірським міжрайонним прокурором з вимогою визнати протиправним та скасувати  рішення Самбірської міської ради від 02.12.2013 №361 “Про суспільно-політичну ситуацію в Україні та на Самбірщині”. Крім того, такі позови з вимогами про скасування рішень органів місцевого самоврядування подано прокурорами Сколівського, Старосамбірського, Мостиського, Турківського та Жовківського районів Львівської області.

Визнати протиправним та скасувати рішення Новороздільської міської ради від 03.12.2013 №490 “Про суспільно-політичну ситуацію в Україні” вимагає у суді Микалаївський міжрайонний прокурор. Прокуратурою м.Борислава також оскаржено до Львівського окружного адміністративного суду рішення  від 02.12.2013 №1191 “Про суспільно-політичну ситуацію в Україні”, прийнятого  Бориславською міською радою.

Загалом прокурорами вже оскаржено 32 незаконних рішення органів місцевого самоврядування.

Водночас, заявлено клопотання про забезпечення позовів у порядку ст. 117 Кодексу адміністративного судочинства України. А саме про заборону підписання та оприлюднення вказаних рішеннь до розгляду зазначених позовів у суді.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *