ОСТАННІ НОВИНИ

Рада звільнила євромайданівців

|

Верховна Рада проголосувала за звільнення від кримінального переслідування учасників масових акцій. За законопроект опозиції проголосували 339 депутатів.

Як повідомив депутат від Батькіщини Павло Петренко перед голосуванням, проект звільняє від відповідальності осіб, які були учасниками акції протесту з 21 листопада до дня набрання чинності закону.

Це означає, що законопроект не стосується силовиків, які побили мітингувальників, оскільки опозиція змогла наполягти на тому, щоб замінити формулювання “осіб, пов’язаних з участю в акціях протесту” на формулювання “учасників акції”.

Крім того, законопроектом визначається, що всі кримінальні провадження щодо учасників акцій, відкриті з 21 листопада, підлягають закриттю, а особи підлягають звільненню і вважаються такими, що не мають судимості.

“Цей закон – це вимога мільйонів українців. Прошу підтримати його в сесійній залі”, – зазначив Петренко.

Раніше у коментарях журналістам лідер фракції «Свобода» Олег Тягнибок розповів, що Закон щодо звільнення від кримінальної відповідальності учасників масових заходів погоджений в редакції опозиції.

Він нагадав, що Партія регіонів пропонувала звільнити від відповідальності “осіб, пов’язаних з участю в акціях протесту”, тобто під це поняття підпадали представники силових підрозділів, які били протестувальників.

“Тепер ми викреслили слова “пов’язаних”, а тому в законопроекті йдеться лише про учасників акції протесту”, – зазначив він.

Тягнибок не виключив того, що в майбутньому регіонали можуть оскаржити цей законопроект, або внести в нього зміни. Однак на даний момент, вони чітко зазначили, що готові голосувати за закон в такій редакції.

Українська правда

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *