ОСТАННІ НОВИНИ

Янукович про розгін Майдану: Клюєв хотів «стабілізувати ситуацію»

|

Президент Віктор Янукович сказав, що, перш ніж піти на допит в Генпрокуратуру, секретар РНБО Андрій Клюєв прийшов до нього. Про це Янукович сказав в інтерв’ю журналістам, яке транслював «Перший національний», передають «Коментарі».

«Я не приховую, я, наприклад, запросив Клюєва Андрія Петровича, коли з’явилася ця інформація. Він розповів усе, як було. Я йому сказав: «Ну, загалом, ваша мета була яка?». Відповідь: «Стабілізувати ситуацію. Я хочу піти в Генпрокуратуру, сказати там все те, що я сказав вам. Зустрітися зі слідчим, зняти це питання, яке виникло». І він пішов», – сказав Янукович.

Як повідомили «Коментарям» у партії УДАР, на думку політсили, Янукович фактично визнав причетність Клюєва до розгону Майдану.

«У сьогоднішньому інтерв´ю деяким ЗМІ Янукович розповів про свою розмову з Андрієм Клюєвим після розгону Майдану. І зазначив, що мета Клюєва була стабілізувати ситуацію. Тобто фактично Янукович зізнався, що Клюєв контролював перебіг подій на Майдані і був причетний до силового розгону мирних мітингувальників», – зазначають в УДАРі.

В УДАРі також підкреслюють, що причетність Клюєва до силового розгону Майдану в ніч на 30 грудня підтверджують і свідчення глави КМДА Олександра Попова на допиті в Генпрокуратурі.

Як повідомляли «Коментарі», секретар РНБО України Андрій Клюєв називає всі звинувачення на свою адресу й адресу свого заступника Володимира Сівковича «політичної драматургією».

Секретар РНБО підкреслив, що сам прийшов у Генпрокуратуру, щоб «не було ніяких пересудів».

14 грудня генеральний прокурор Віктор Пшонка заявив, що співробітники Генпрокуратури України вручили повідомлення про підозру у перевищенні влади у зв´язку з подіями, які сталися в ніч на 30 листопада на Майдані Незалежності заступнику секретаря РНБО Володимиру Сівковичу, голові Київської міської державної адміністрації Олександру Попову, на той час начальнику київської міліції Валерію Коряку та заступнику начальника київської міліції Петру Федчуку.

Того ж дня ЗМІ оприлюднили протоколи допиту глави КМДА Олександра Попова та заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича, згідно з якими розпорядження про розгін Євромайдану давав особисто секретар РНБО Андрій Клюєв.

Цього ж дня Президент України Віктор Янукович усунув з посад Сівковича і Попова за клопотаннями ГПУ.

Проте вже 16 грудня в ГПУ заявили, що згідно зі слідством секретар РНБО Андрій Клюєв не має ніякого відношення до подій, які відбувалися в ніч на 30 листопада на Майдані Незалежності.

Джерело фото: Євромайдан Новини 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *