ОСТАННІ НОВИНИ

За мною цілодобово спостерігають численні відеокамери – Тимошенко

|

Екс-прем’єр України Юлія Тимошенко заявила, що за нею цілодобово спостерігають численні відеокамери. Вона вже два роки не була на свіжому повітрі і мріє про свободу

Про це вона сказала в інтерв’ю німецькому журналу «Штерн», текст якого опублікований на сайті партії «Батьківщина», пишуть «Коментарі ».

Тимошенко заявила, що протягом довгого часу постійно відчуває біль. «Але все це можна витримати, коли в країні відбуваються такі великі речі», – заявив Тимошенко.

Вона заявила, що більшу частину часу лежить.

«Через біль я змушена більшу частину часу лежати. Я б охоче встала і пішла. Насамперед, для того, щоб бути на Майдані Незалежності в центрі Києва», – заявила екс-прем´єр.

Вона сказала, що з 5 серпня 2011 року, тобто дня її увязнення , вона не була на свіжому повітрі.

«За мною цілодобово спостерігають численні відеокамери. Приладів для спостереження не видно, але я відчуваю їх присутність. Я навіть не можу спокійно помитися. Це «телешоу» дуже на мене впливає. Його мета тиснути на мене і знову, і знову мене ламати. Я повинна стискати зуби. Але я навчилася терпіти. Я знаю , що вони хочуть мене зламати, але їм це не вдасться», – сказала Тимошенко.

За її словами, їй найбільше не вистачає свободи . Тимошенко сказала, що з лікарняних вікон нічого не видно, адже вікна зафарбовані зсередини і зовні. « Кожного ранку і вечора я чую, як люди співають для мене на вулиці або читають вірші, щоб мене підтримати. Я також навчилася дивитися крізь зафарбовані вікна і стіни. Сьогодні я бачу і відчуваю, як гримить Майдан у Києві, як над моєю країною сходить сонце», – розповіла екс-прем´єр.

На запитання, що її може втішити, Тимошенко відповіла: «Я дуже хочу вийти назовні і глибоко вдихнути свіжого повітря. Я дуже хочу знову побачити мою маму, поговорити з нею, зробити всі речі, які ми зазвичай робимо разом. Я кілька років не бачила стількох людей. Ось такі мої бажання. Поки що їх неможливо здійснити. Але я знаю, що правда – на нашому боці. Я знаю , що після кожної зими, якою б довгою вона не була, настає весна».

Нагадаємо, Юлія Тимошенко відбуває 7-річний термін ув’язнення за газові контракти 2009 року.

30 квітня Європейський суд з прав людини визнав незаконним і політично мотивованим арешт Юлії Тимошенко 5 серпня 2011 у рамках судового розгляду так званої «газової справи» й подальше утримання під вартою.

15 липня Європейський суд з прав людини почав розгляд справи за другою заявою екс-прем’єр-міністра України. Ця заява Тимошенко стосується «переважно її кримінального переслідування у зв’язку з укладенням договору купівлі-продажу природного газу».

31 липня набуло чинності рішення Європейського суду з прав людини за скаргою Юлії Тимошенко на незаконний арешт.

Попри рішення Європейського суду Тимошенко досі ув’язнена.

У харківській лікарні ЦКБ № 5 Тимошенко перебуває на лікуванні з 9 травня 2012 року.

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *