ОСТАННІ НОВИНИ

Найчастіше Генконсульство Польщі у Львові відмовляє у «шенгенках» підприємцям

|

Збільшення потоку подачі візових анкет до Генерального Консульства Республіки Польща у Львові після Саміту у Вільнюсі не відбулось. Кількість подач анкет залишилась на тому ж рівні, повідомив сьогодні Генеральний Консул Ярослав Дрозд, відповідаючи на запитання журналістів. 

Водночас консул Генерального консульства Республіки Польща у Львові Лідія Аньоловська повідомила, що протягом цього року Генконсульство прийняло візових анкет 68 тис 219, що складає 22%. А Пункти прийому візових анкет прийняли 247 тис 880, що становить 78%. Щодо шенгенських віз, то за її словами, у Львівському консульському окрузі їх було видано у цьому році 69%, натомість національних значно менше – 31%. 

«Найбільше шенгенських віз було видано людям, які займаються підприємницькою діяльністю. Ця цифра становить 40%. Кількість віз культурного спрямування, спорту та співпраці становила 16%, туристичні візи – 8%. А ось от національні візи переважно видавались для громадян України, які їхали до Польщі на роботу. Таких віз було 70%», – розповіла Л.Аньоловська. 

Вона також повідомила, що цьогоріч кількість відмов у видачі віз дещо збільшилась у порівняні з минулим роком. «Цього року кількість відмов становила 3%, тоді як минулого року це 2% з хвостиком. Переважно ці відмови стосувались людей, які займаються підприємницькою діяльністю. Вони подавали завідомо неправдиві дані», – зазначила консул. 
«Якщо є якась відмова, то це не наша проблема. Це проблема тієї особи, яка подає документи для отримання візи. Але якщо йдеться про довготермінові візи, то відсоток відмов зростає.

Це залежить від візової історії, від поїздок, від запрошення. 17% відсотків українців, які мають закордонні паспорта, живуть на західній Україні. Частота видачі віз на західній Україні більша, ніж на східній. Бо тут люди частіше виїжджають закордон, тому для них видаються візи на довший період», – додав Ярослав Дрозд. 

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *