ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські перевізники й далі наполягають на збільшенні тарифу

|

Завтра голова Львівського обласного осередку «Асоціації автомобільних перевізників» доповідатиме у Міністерстві транспорту та зв’язку України про тарифну політику у Львові, пише Новий погляд.

«На порозуміння з міською владою ми так і не вийшли. Так, у четвертому кварталі міська рада прийняла рішення фактично про компенсацію у розмірі 20% за пільгове перевезення, однак відколи вже гостро стоїть питання про перегляд тарифів, порозуміння немає, питання невирішене і зависло у повітрі», – зазначив Іван Велійка.

Однак чи ЛОО ВГО «Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників» ініціюватиме підняття тарифів у новому році, голова обласного осередку не береться стверджувати.

«Я не можу говорити за всіх, але якщо буде ініціатива перевізників-підприємців, то ми будемо приймати рішення і домовлятись з міською владою», – запевнив Іван Велійка.

Тим не менше питання про підняття тарифу залишається болючим, каже голова асоціації львівських перевізників. «Питання тарифів актуальне і залишається відкритим. Завтра я у Міністерстві транспорту говоритиму стосовно тарифної політики у Львові, пільгових перевезень та ситуації із перевезенням на Львівщині загалом», – додав Іван Велійка.

Нагадаємо, львівські депутати виділили за рахунок перерозподілу субвенції з державного бюджету перевізникам Львова 5 мільйонів гривень як компенсацію за перевезення пільговиків.

Перевізники нарікають, що від небажання Львівської мерії погодити підняти вартість проїзду бодай на 50 копійок, фірми-перевізники залазять у боргові ями. А переходити самим на вільний тариф їм не вигідно.

Львівські перевізники у серпні обіцяли перейти на «вільний тариф». Нова ціна за проїзд щонайменше мала коливатися від 3.50 до 4 гривень, виходячи із розрахунків перевізників, які вони подавали Львівській міській раді, та відшкодування за податок на додану вартість.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *