ОСТАННІ НОВИНИ

Руслана нагадала ЄС про мітинги та візи

|

Співачка Руслана Лижичко з власної ініціативи звернулася до Представництва ЄС в Україні та зустрілася із послом Яном Томбінським, аби Європа відреагувала на мітинги по всій Україні та нагадала про відміну віз в ЄС для українців, передає кореспондент УНН.

Разом із Русланою зранку під Представництво ЄС в Україні прийшли деякі із євромайданівців, аби влаштувати флеш-моб. Учасники акції відпустили в небо синьо-жовті кульки та передали у Представництво ЄС цукерки у шкарпетках “від Миколая”.

“Ми хочемо мати перспективу членства в ЄС, як це мала Польща, країни Балтії і Туреччина, тобто ці шляхи Євросоюзом вже розроблені. Україна, як потужна держава має отримвти цю перспективу членства. Також ми знаємо, що є план пор скасування віз для українців. Коли ми в 2004-2005 році діяли в рамках Євробачення існували ці пільги, нам МЗС допомагало зробити такі речі. Це не складно, це дуже прості процедури, а уряд знаходить лише відговорки”,- сказала журналістам Руслана Лижичко перед зустріччю із Яном Томбінським.

“Ми будемо говорити про те, щоб Європа у рамках того, що зараз по всій Україні відбуваються мирні пікети, ми просимо, щоб Європа це побачила і відреагувала”, – додала вона, передаючи лист-зверннення послу ЄС щодо перспективи членства України в ЄС на підставі підписання УА.

На це Ян Томбінський відповів, що Європа зі свого боку відкрита, але відповідь на ці звернення повинна дати українська сторона.

“Відповідь на ці звернення – це має бути від України, з нашої сторони буде підтримка і допомога Україні”,- відповів їй посол ЄС.

При цьому мітинги та волевиявлення українського народу Ян Томбінський назвав “свіжим повітрям для Європи”.

Джерело фото: Фейсбук 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *