ОСТАННІ НОВИНИ

80% співробітників регулярно відволікаються від роботи на дрібниці

|

Від роботи постійно відволікаються 40% офісних працівників. Ще стільки ж переключаються на неробочі питання по п’ять разів на день. А от відразу включитись у робочий процес може тільки один із п’яти співробітників. Як з’ясувалось у результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна, працівники відволікаються однаково часто, незважаючи на те, сидять вони в окремому кабінеті, чи працюють у приміщенні типу «Open-space».

З одного боку, подеколи відволікатись від роботи необхідно. Це допомагає відновити сили й сконцентруватись для виконання складних задач. Але коли відволікатись доводиться не з власної волі, це тільки заважає роботі, збиває з думки, знижує концентрацію уваги і навіть примушує починати заново вже почату справу.

Згідно з результатами опитування, працівники однаково часто відволікаються від роботи незалежно від того, в якому приміщенні працюють. Більшість опитаних (а саме 59%) трудяться в окремій кімнаті з колегами, а ось сидіти в прохідному приміщенні доводиться майже кожному десятому.

16% співробітників компаній працюють у офісах «Open-space», організованих за типом відкритого простору. І тільки одному з десяти офісних співробітників пощастило мати власний кабінет. Хоча в кожному типі офісних приміщень є свої специфічні відволікаючі фактори, зокрема, сміх колег, часті дзвінки або робота оргтехніки, але все ж розташування робочого місця практично не впливає на концентрацію уваги співробітника.

Постійно відволікаються від роботи на різні дрібниці майже 40% працівників офісів, і ще стільки ж визнають, що відволікаються до 5 разів на день. Принаймні один раз-двічі на день акцентують увагу на якійсь дрібниці, що не стосується роботи, ще 16% опитаних.

Як виявилось, тільки одиниці можуть постійно думати виключно про роботу й не звертати уваги на різноманітні офісні подразники. І таких тільки 4 особи на сотню.

Але з віком здатність не відволікатись на дрібниці розвивається. Чим старший працівник, тим менше уваги він звертає на розмови колег, телефонні дзвінки й повністю присвячує себе вирішенню якогось питання. Коли працівника щось відволікає від роботи, у більшості випадків йому необхідний час для того, щоб знову сконцентрувати увагу на поставленій задачі. Усього лише один із п’яти співробітників зможе відразу включитись у роботу після того, як його відволікли. 27% опитаних знадобиться не більше хвилини, щоб знову сконцентруватись на роботі, а ще 31% — не більше 5 хвилин.

А ось решта 20% офісних працівників зможуть знову взятися за виконання своїх обов’язків через 10 хвилин або навіть через годину.

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua у вересні-жовтні 2013 року. Загалом було опитано 1244 респондентів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *