ОСТАННІ НОВИНИ

Провайдера, який відключив «Беркуту» халявний інтернет, «змусили передумати»

|

Провайдера, який відключити інтернет «Беркуту» в Броварах, змусили відновити надання послуг. Про це повідомляє Українська правда з посиланням на Ain.ua.

Броварський провайдер «Бровіс» відключив інтернет місцевому відділенню «Беркуту», коли дізнався про побиття мітингувальників на Майдані.

Провайдер надає послуги доступу до інтернет для державних організацій і структур міста на громадських засадах.

«Ми надавали їм послуги абсолютно безкоштовно більше трьох років, модернізували і ремонтували комп`ютери, переустановлювали Windows і так далі. Загалом, у нас були нормальні сусідські відносини», – розповів технічний директор провайдера Олександр Грищук.

«Ми відключили їх у суботу, відразу як дізналися про розгін Майдану. Очікували від них простих слів: «ми не брали в цьому участі і засуджуємо подібне застосування сили». За словами Грищука, в компанії вважають, що «багаторічна позитивна історія відносин дає нам право очікувати людську реакцію з боку «Беркута».

«На жаль, через тиждень після «переконливих умовлянь» з боку інших владних структур та органів і «керуючись життєвою необхідністю доступу до інтернету для звіту бухгалтерії «Беркуту», ми були змушені відновити надання послуг», – каже Грищук.

В результаті, за його словами, компанію «нагнули» двічі: «Виходить, що в нашій державі ми не можемо вільно розпоряджатися навіть власною благодійністю», – зазначає технічний директор провайдера.

За його словами, зараз «Беркуту» направили офіційний лист, що благодійна програма допомоги завершується 31 грудня 2013.

«Ця ситуація переконала нас, що ми все робимо правильно. Приємно також і те, що всі місцеві провайдери нашого міста (виключаючи монстрів на кшталт Укртелекому або Київстару) нас підтримали», – резюмує Грищук.

14 грудня на Євромайдані запрацював IT-намет. На сьогоднішній день в IT-наметі будь-хто може скористатися комп`ютером з доступом в інтернет, а ще отримати консультації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *