ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати Львівщини вимагають покарати урядовців за зрив Євроінтеграції

|

Сьогодні, 17 грудня, Львівська обласна рада під час пленарного засідання сесії звернулась до Генерального прокурора України з вимогою провести перевірку та притягнути до відповідальності членів Кабінету Міністрів України, які приймали рішення про призупинення підготовки до підписання угоди з ЄС. Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної організації партії «УДАР Віталія Кличка».

Депутати Львівської обласної ради підтримали ініціативу фракцій політичної партії «УДАР Віталія Кличка» та Народного Руху України щодо звернення до Генерального прокурора України щодо проведення перевірок і притягнення до відповідальності членів Кабінету Міністрів України та посадових осіб Секретаріату Кабінету Міністрів України».

«За» таке рішення проголосувало 68 депутатів. У зверненні депутати наголошують, що рішення Кабінету Міністрів про призупинення підготовки до підписання угоди про Євроінтеграцію не відповідає вимогам низки норм українського законодавства та було прийняте з численними порушеннями.

«Ми, депутати Львівської обласної ради, констатуємо, що під час розробки та прийняття розпорядження Кабінету Міністрів України №905-р посадовими особами, зокрема присутніми на засіданні членами Кабінету Міністрів України та фахівцями Секретаріату Кабінету Міністрів України, було вчинено низку адміністративних та кримінальних правопорушень, котрі після проведення ретельних перевірок мають отримати оцінку в вигляді порушення відповідних кримінальних та адміністративних проваджень.

Вважаємо за доцільне наголосити, що враховуючи статус та повноваження Генеральної прокуратури України, а також порядок оскарження актів Кабінету Міністрів, саме Генеральною прокуратурою, у порядку адміністративного судочинства, має бути внесений адміністративний позов зі скасування розпорядження Кабінету Міністрів України №905-р від 21.11.2013р», – наголошується у зверненні.

Відтак, депутати Львівщини вимагають провести прокурорську перевірку дотримання законності підготовки та процедури прийняття даного рішення.

Також, депутати просять за результатами проведених перевірок вжити заходів з притягнення до кримінальної відповідальності членів КМУ та посадових осіб Секретаріату Кабінету Міністрів України та звернутися з адміністративним позовом про скасування розпорядження КМУ щодо призупинення підготовки до євроінтеграції.

«За» підтримку звернення проголосували 68 депутатів Львівської обласної ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *