ОСТАННІ НОВИНИ

Лідери опозиції приїхали до Генпрокуратури за Пшонкою

|

Лідери опозиції Олег Тягнибок, Арсеній Яценюк та Віталій Кличко прибули сьогодні до Генеральної прокуратури України, аби особисто запросити до парламенту генпрокурора Віктора Пшонку для того, щоб той прозвітував про хід розслідування у справі про побиття мирних протестувальників на Майдані Незалежності у Києві 30 листопада 2013 року. Також лідери опозиційних сил вимагатимуть розслідування тотальних фальсифікацій під час учорашніх виборів до Верховної Ради України в 5 округах. Про це повідомляє прес-служба ВО «Свобода».

Як повідомив Олег Тягнибок перед візитом до прокуратури, лідери опозиції серед іншого вимагатимуть від Генерального прокурора України не допустити тиск на свідків ганебних дій міліціянтів. Окрім цього, відбудеться розмова з генпрокурором з приводу тотальних фальсифікацій під час учорашніх виборів до парламенту в 5 округах.

«Ми повідомимо Генпрокурора про ті кричущі порушення, які відбувалися на виборах у п’яти округах протягом вчорашнього дня і ночі. Такого арсеналу злочинів, таких зухвалих фальшувань, напевно, в нашій державі ще ніколи не застосовували: підкуп виборців, «каруселі», використання «тітушків», які викидали спостерігачів від опозиції з дільниць, вимкнення світла, вкидання б’юлетенів і так далі. Ми попереджали, що вчорашні вибори – своєрідний лакмусовий папірець для цієї влади, але вже очевидно, що режим Януковича не те що не пройшов випробування: влада показала, як саме проводитиме президентські вибори, якщо такі в країні взагалі відбудуться.

До прикладу, у 223-му окрузі (Шевченківський район Києва) екзит-поли показали плюс 17% на користь опозиційного кандидата Юрія Левченка, а в результаті провладний кандидат Пилипишин перемагає трохи не на 17% плюс на свою користь.

Це повна сваволя! Таких «виборів» ми однозначно не визнаємо, бо це суцільна фальсифікація і знущання над волевиявленням громадян! Усі факти будемо систематизувати і передамо генпрокуророві Пшонці для відповідного реагування», – зазначив Олег Тягнибок.

Фото: прес-служба ВО “Свободи”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *