ОСТАННІ НОВИНИ

Сало прокоментував бажання облради забрати в нього повноваження

|

Аби обласну державну адміністрацію позбавити делегованих їй повноважень, потрібно змінювати законодавство, а насамперед Конституцію. Про це сказав голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Сало, коментуючи наміри депутатів Львівської обласної ради завтра, 17 грудня, на сесії розглянути відповідне питання.

«Забирають повноваження, тоді на завтрашній день закривається все фінансування, перекривається казначейство. По яких статтях відправляти гроші? Завтра ні Пенсій не будемо платити, ні зарплат не будемо платити. Хто за це буде відповідати. Де здоровий глузд?», – наголосив Олег Сало.

Водночас  очільник Львівщини додав, що Львівська обласна державна адміністрація не допустить такої ситуації, зокрема, якщо буде потрібно,  оскаржуватиме рішення обласної ради, повідомляє прес-служба ЛОДА.

Зараз бюджетна система на Львівщині функціонує в звичному режимі. У місцевих бюджетах області відсутня протермінована заборгованість з виплати зарплати працівникам бюджетних установ, допомог сім’ям з дітьми та по догляду за інвалідами. За результатами робочих зустрічей голови обласної державної  адміністрації у Міністерстві фінансів України, Кабінеті Міністрів України, Львівщина додатково отримала з державного бюджету на оплату праці в бюджетній сфері 166 млн.грн., а на виплату допомог сім’ям з дітьми та по догляду за інвалідами – 50 млн.грн.

 Фото прес-служби ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *