ОСТАННІ НОВИНИ

Відповідальність за розгін Майдану повісили на Сівковича та Попова

|

Повідомлення про підозру у перевищенні влади вручено чотирьом вищим посадовим особам

Зокрема, співробітники Генпрокуратури України вручили повідомлення про підозру у перевищенні влади у зв´язку з подіями, які сталися в ніч на 30 листопада на Майдані Незалежності, заступнику секретаря РНБО Володимиру Сівковичу, голові Київської міської державної адміністрації Олександру Попову, на той час начальнику київської міліції Валерію Коряку та заступнику начальника київської міліції Петру Федчуку.

Про це заявив генеральний прокурор Віктор Пшонка на брифінгу в суботу в Києві, передає «Інтерфакс-Україна».

Пшонка заявляє, що найближчим часом підозрюваним у перевищенні влади 30 листопада чиновникам – Володимиру Сівковичу, Олександру Попову, Валерію Коряку і Петру Федчуку – буде обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Як повідомляли «Коментарі», вчора під час «круглого столу» Президент України Віктор Янукович заявив, що безпосереднє відношення до прийняття рішення щодо силового розгону Євромайдану в ніч з 29 на 30 листопада мали три чиновника.

Нагадаємо, вранці 30 листопада міліція взяла під контроль Майдан Незалежності, силою очистивши його від мітингувальників. Повідомлялося про 35 постраждалих, в тому числі двох польських громадян. Самі ж беркутівці приводом розгону назвали потреба підготовку до новорічних свят. Нібито  до них звернулися комунальники з проханням забезпечити можливість установки ялинки, і вони розігнали протестувальників з Майдану.

5 грудня, в ГПУ повідомили, що в результаті розгону Майдану постраждало 79 осіб.

Раніше глава МВС Віталій Захарченко вибачився перед українцями за надмірне застосування сили на Майдані Незалежності.

1 грудня начальник київської міліції Валерій Коряк був відсторонений від виконання службових обов´язків до закінчення розслідування справи з насильницького розгону Євромайдану в ніч з 29 на 30 листопада. Коряк заявив, що саме він віддав наказ про застосування «Беркута» для розгону активістів Євромайдану в Києві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *