ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині оберуть п’ятьох нових сільських голів

|

У неділю, 15 грудня, на Львівщині відбудуться позачергові вибори п’ятьох сільських голів. У зв’язку з достроковим припиненням повноважень попередніх сільських голів, Верховна Рада України призначила на цей день позачергові вибори Монастирецького сільського голови Жидачівського району, Любельського сільського голови Жовківського району, Банюнинського сільського голови Кам’янка-Бузького району, Семенівського сільського голови Пустомитівського району і Пиратинського сільського голови Радехівського району. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Територіальні виборчі комісії зареєстрували 20 кандидатів на посади сільських голів. На посаду Монастирецького сільського голови балотується 6 кандидатів, Семенівського – 5, Любельського – 4, Банюнинського – 3, Пиратинського – 2.

У зв’язку з тим, що голосування проводиться по кількох кандидатах, обраним головою вважатиметься кандидат, який одержить більшість голосів виборців, які візьмуть учать у голосуванні, відносно інших кандидатів.

Відповідно до норм, затверджених постановою Центральної виборчої комісії від 15 вересня 2010 року № 351, дільничні виборчі комісії забезпечені відповідними приміщеннями, обладнанням та інвентарем для підготовки та проведення голосування.

Також впроваджено заходи щодо забезпечення громадського порядку та охорони виборчої документації. На виконання статей 30 та 32 Закону України “Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів”, відділи ведення Державного реєстру виборців підготували та передали відповідним виборчим комісіям два примірники попередніх і два примірники уточнених списків виборців. Загальна кількість виборців, включених до списків виборців для голосування 15 грудня, склала понад 5800 осіб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *