ОСТАННІ НОВИНИ

Ректори львівських вишів закликають владу припинити репресії проти мирних мітингувальників

|

Рада ректорів Львівської області виступила із заявою з приводу останніх подій на Євромайдані в Києві. У цій заяві ректори львівських вишів закликають владу припинити репресії та сісти за стіл переговорів. Про це повідомляє прес-служба ЛНУ «Львівська політехніка».

Текст заяви львівських ректорів подаємо нижче:

«У ніч із 10 на 11 грудня цього року ми стали свідками різкого загострення внутрішньополітичної ситуації в Україні. На Євромайдані у Києві відбулося чергове зіткнення спецпідрозділів «Беркута» і внутрішніх військ з учасниками мирного протесту. Знову пролилася кров, відбулося неадекватне застосування сили проти мирних мітингувальників, порушення конституційних прав громадян.

Ескалація напруги і протистояння, на жаль,  набуває все більш загрозливих форм і має тенденцію перерости у гострий та затяжний громадянський конфлікт, наслідки якого можуть бути непередбачувані. На терези історії покладена  доля незалежної соборної Української держави, народ якої обрав європейський шлях розвитку.

Ми, ректори Львівських ВНЗ, від імені академічної спільноти області закликаємо припинити репресії, відмовитися від мови ультиматумів та погроз і негайно сісти за стіл перемовин! Альтернативи цьому просто немає!         

Потрібно невідкладно розпочати конструктивний діалог, у якому на рівноправних засадах повинні взяти участь влада, опозиція, широка громадськість, зокрема, представники студентської молоді.

Вимагаємо об`єктивного розслідування випадків застосування сили до мирних протестувальників і покарання винних, а також негайного звільнення затриманих демонстрантів.

Академічна спільнота Львівщини цілком солідарна з мирними виступами громадян у їх прагненні утвердження нашої європейської ідентичності та підтримці курсу України на інтеграцію з ЄС.

Закликаємо до мудрості, стриманості й цивілізованого розв’язання конфлікту. Основа для цього є. Це наша спільна мета — побудувати свою Вітчизну сильною й розвинутою європейською державою, а український  народ зробити щасливим та заможним», – йдеться у заяві.

Під цією заявою підписалися ректори усіх вишів Львівщини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *