ОСТАННІ НОВИНИ

Влада у різних регіонах розпочала репресії проти активістів Майдану - Тягнибок

|

Попри те, що зараз влада нібито пішла на деякі дрібні поступки і апеляційний суд ухвалює окремі позитивні рішення щодо політв’язнів Майдану, політичні репресії продовжуються, зокрема зараз вони розпочалися в різних регіонах країни проти активістів місцевих майданів. Про це 12 грудня під час брифінгу у Штабі національного спротиву заявив Голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок, повідомляє прес-служба ВО «Свобода».

Як поінформував лідер націоналістів, станом на 11 грудня із 17 затриманих активістів за рішеннями восьми апеляційних засідань 6 осіб із різними формулюваннями було звільнено, 2 осіб залишили за ґратами. Нині суди тривають, ще одного активіста звільнено з-під варти, щодо решти суди продовжуються.

«Але зараз розпочалися репресії й судилища проти активістів Майдану на місцях, по різних регіонах. Зокрема, відкрито кримінальні справи проти активістів львівського Майдану – народного депутата України, очільниці Львівської обласної організації ВО «Свобода» Ірини Сех; також кілька кримінальних справ у Тернополі, і зараз відбувається суд щодо депутатів-свободівців Тернопільської облради Марії Чашки, керівника обласної організації «Свободи» Володимира Стаюри та инших. Ба більше, суди розпочали ухвалювати рішення про призупинення рішень сесій Львівської, Франківської і Тернопільської облрад. Вже є ухвали судів про призупинення рішення сесії Тернопільської облради щодо визнання недовіри голові ОДА, а також щодо рішення про повернення облраді повноважень, делегованих ОДА, і, відповідно, створення виконкомів. Це вже тенденція, коли влада намагається рішення і права органів місцевого самоврядування через суди перебирати на себе», – підкреслив Олег Тягнибок.

Лідер націоналістів також повідомив останню інформацію щодо постраждалих активістів після намагань «Беркута» та внутрішніх військ провести «мирну зачистку» Майдану. «По допомогу звернувся двадцять один активіст Майдану, з них шістьох шпиталізували. Також працівники нашої внутрішньої служби на місці надали медичну допомогу п’ятдесяти активістам, які дістали травми різної тяжкости від «Беркута». Загалом за весь час Майдану наш медпункт надав допомогу більш ніж семистам активістам. Від свавілля силовиків постраждали і народні депутати. Зокрема, за час Майдану голови розбили парламентарям від «Свободи» Олексієві Кайді, Святославу Ханенку, Андрієві Іллєнку та Андрієві Міщенку. Віце-спікеру парламенту Русланові Кошулинському розбили ніс», – повідомив Олег Тягнибок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *