ОСТАННІ НОВИНИ

Кваснєвський просить не поспішати із запровадженням санкцій проти української влади

|

Спецпредставник Європейського парламенту Олександр Кваснєвський виступає проти швидкого застосування санкцій проти української влади і закликає опозицію прийняти пропозицію Президента Віктора Януковича і сісти з ним за стіл переговорів. Про це Кваснєвський сказав в ефірі телеканалу TVN24, пише «УНІАН».

«Санкції – це зброя одноразового використання, і дуже сильна. Потрібно мати її в рукаві, українська влада повинна знати, що така можливість існує. Але ця зброя остаточна», – сказав він.

Екс-президент Польщі назвав помилкою української опозиції відмову вести переговори з Януковичем після чергової спроби силовиків штурмувати Майдан Незалежності в ніч на 11 грудня. За словами Кваснєвського, незважаючи на останні події в Україні, Янукович залишається демократично обраним Президентом.

«Ситуація змінилася, але не настільки, щоб з ким-небудь домовлятися про дострокові вибори», – зазначив він.

Нагадаємо, у Києві та інших регіонах України з 21 листопада проходять акції прихильників євроінтеграції, незадоволених рішенням Кабміну призупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

У ніч на 30 листопада міліція взяла під контроль Майдан Незалежності, силою очистивши його від мітингувальників проти призупинення підготовки до підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Повідомлялося про 35 постраждалих, у тому числі двох польських громадян. Міліція перевіряє ці дані. Під час розгону були затримані 35 осіб, на них склали адміністративні протоколи, наразі всіх їх відпустили.

1 грудня на Банковій біля Адміністрації Президента сталося декілька зіткнень мітингувальників з «Беркутом». За даними КМДА, в Києві у «швидку» звернулися 165 осіб, постраждалих внаслідок протестних акцій. Із них 109 госпіталізовані.

Минулої ночі бійці спецпідрозділу «Беркут» пішли в наступ на барикади євромітингувальників на вул. Інститутській в центрі Києва і заповнили Майдан Незалежності. Є постраждалі і затримані.

Фото: Наталя Ільїна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *