ОСТАННІ НОВИНИ

Європарламент підготував резолюцію стосовно України

|

У Європейському парламенті зареєстровано проект резолюції «Про результати Вільнюського саміту і майбутнє Східного партнерства, зокрема, щодо України» 

У документі йдеться, зокрема, про створення нової посередницької місії ЄС на вищому рівні, яка б «допомогла у проведенні круглого столу між урядом, демократичною опозицією і громадянським суспільством й забезпечила мирне вирішення нинішньої кризи», передає «ВВС Україна».

Автори проекту висловили солідарність з українськими мітингувальниками.

«Європарламент рішуче засуджує використання грубої сили проти мирних демонстрацій і підкреслює необхідність швидкого, ефективного та незалежного розслідування і покарання осіб, визнаних винними; закликає до негайного і безумовного звільнення мирних демонстрантів, заарештованих в останні дні» – йдеться в проекті резолюції.

Підтримана в ньому і фінансова допомога Україні з боку МВФ і ЄБРР – «для здійснення реформ, пов’язаних з підписанням Угоди про асоціацію».

Голосувати за резолюцію планують у четвер.

Нагадаємо, Україна на Вільнюському саміті не підписала Угоду про асоціацію. Рішення про призупинення процесу підготовки цього документа уряд України прийняв 21 листопада. Після чого в Україні прокотилася хвиля протестів, що тривають досі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *