ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура допитувала одного з лідерів львівського Євромайдану

|

Одного з лідерів львівського Майдану, студента Національного університету “Львівська політехніка” Василя Молдована сьогодні, 11 грудня, викликали на допит до прокуратури Львівської области.

Василь Молдован пішов на допит у супроводі народного депутата України свободівки Ірини Фаріон, депутатів Львівської обласної та міської рад та численного пікету студентів, інформує прес-служба ЛМО ВО «Свобода».

Як повідомив правозахисник, депутат Львівської міськради свободівець Руслан Валько, студента запросили до слідчого відділу прокуратури телефоном на допит як свідка у кримінальному провадженні. “Згідно з новим Кримінально-процесуальним кодексом будь яке звернення слідчі органи зобов`язані реєструвати в єдиному державному реєстрі досудових розслідувань і після проведення слідчих дій ухвалювати рішення про закриття справи чи подачі її до судових інстанцій. Кримінальне провадження відкрите за зверненням невідомої особи, яка вважає, що під час масових заходів 8 грудня 2013 року лунали заклики до розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Попри вимогу, продемонструвати докази відповідного правопорушення слідчі не змогли. Василя Молдована коротко допитали у якості свідка, після допиту його відпустили додому. Якщо розслідування буде проведено об`єктивно, справу досить швидко закриють, ми ж у свою чергу ставитимемо питання про притягнення до відповідальности заявника”, – зазначив Руслан Валько.

Нагадаємо, 10 грудня 2013 року співголові Львівського регіонального штабу національного спротиву, народному депутатові від ВО “Свобода” Ірині Сех вручили повістку до прокуратури. Це сталося в кабінеті начальника Головного управління МВС України у Львівській області Олександра Рудяка, куди Ірина Сех прийшла разом із представниками студентства та журналістами, щоб отримати інформацію про затримання фотографа та активіста Майдану Олега Панаса.

Під час пікету ГУ МВС у Львівській області з вимогою звільнити політв`язнів Олександр Рудяк запросив до кабінету представників студентів, народного депутата Ірину Сех та журналістів. У кабінеті він особисто вручив Ірині Сех повістку, у якій йдеться, що вона повинна прибути “до слідчого відділу прокуратури у Львівській області для участи в допиті як свідок у кримінальному провадженні №2013150000000176 від 9 грудня 2013 року” за підписом слідчого Іванківа. Ірина Сех повідомила, що відкрито кримінальне провадження через мітинг 8 грудня 2013 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *