ОСТАННІ НОВИНИ

ГПУ та МВС вимагають надати персональні дані журналістів телеканалу «24»

|

Генеральна прокуратура України та МВС вимагають терміново надати персональні дані журналістів та операторів телеканалу новин «24», які висвітлювали події 30 листопада та 1 грудня у Києві, по ше йдеться на головній шпальті сайту телеканалу новин «24»

Телеканал надав офіційну відповідь, у якій відмовив у наданні персональних даних своїх працівників, керуючись законом про захист персональних даних.

Після цього сьогодні, 11 грудня, надійшла повістка про виклик Генерального директора телеканалу новин «24» Романа Андрейка на допит до Генпрокуратури.

Цим подіям передувала вимога до всіх співробітників телеканалу «24», які висвітлювали події 30 листопада і 1 грудня, з’явитися на допит. Вимога була озвучена в телефонному режимі, без документарного оформлення, а її виконання загрожувало зривом виробничого процесу в редакції, оскільки в зазначені дні практично всі журналісти і оператори редакції були задіяні у висвітленні подій.

Телеканал новин «24» звертається до Комітету з питань свободи слова та інформації з проханням розглянути дії правоохоронних органів та надати їм належну оцінку.

Телеканал вбачає в таких діях ознаки тиску і перешкоджання журналістам виконувати свої професійні обов’язки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *