ОСТАННІ НОВИНИ

Влада випробовує демонстрантів на витривалість, – екс-прем’єр Польщі

|

Колишній прем’єр-міністр Польщі Влодзімеж Цимошевич заявив, що в діях української влади немає логіки. Про це він повідомив в ефірі «Полрадіо». За словами Цимошевича, українська влада переконана, що маніфестації згаснуть й протестувальникам не вистачить послідовності і витривалості стояти далі.

Влодзімеж Цимошевич нагадав, що Європейський Союз займає чітку позицію у справі щодо ситуації в Україні. На думку екс-глави польського уряду, Брюссель справедливо не пропонує Києву грошей, оскільки Україна отримала великий шанс – доступ до євросоюзного ринку. Але вона має провести необхідні реформи.

На думку політика, зараз головне – запобігти кровопролиттю в Україні. Підписання Угоди про асоціацію з ЄС відходить на дальній план.

Глава польського Міністерства національної оборони Томаш Семоняк запевнив, що його відомство і уряд Польщі уважно стежать за подіями в Києві. На думку польського міністра, Україні може допомогти міжнародний розголос.

Як повідомляли «Коментарі», сьогодні вночі силовики почали зачистку Майдану і прилеглих вулиць із застосуванням сльозогінного газу. Майдан оточили солдати внутрішніх військ МВС та «Беркут». Є постраждалі і затримані.

Чиновники США і Євросоюзу засудили застосування сили до мітингувальників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *