ОСТАННІ НОВИНИ

Після цієї ночі українці ніколи не пробачать владу – Тягнибок

|

Події сьогоднішньої ночі на Майдані  здоровому глузду не піддаються. Коли керівництво української держави не чує одного з чільних керівників Державного департаменту США, одного з найвищих представників державно-політичного проводу Європи, міністра закордонних справ ЄС, а чудить абсолютне безглуздя – це свідчить про те, що в режиму відсутня реальна оцінка ситуації в країні. Своїми маневрами нинішньої ночі влада розізлила народ так, що українці їм ніколи не пробачать!. Про це 11 грудня заявив голова Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок, коментуючи нічну спробу «зачистки» Майдану.

Лідер націоналістів повідомив, що депутати-свободівці разом із мирними протестувальниками тримали облогу з боку вулиці Інститутської, де спецпідрозділ «Беркут» намагався відтіснити велику кількість мітингувальників, знявши блокаду.

«Для чого було потрібно близько п’яти тисяч «Беркута», щоби «зачищати» Майдан? Якщо мета була прибрати барикади, які було виставлено попередньо мирними пікетувальниками, то ми за якийсь час знову їх відновимо. Очевидно, що для влади важливо було «зачистити» вулиці від Михайлівської до Інститутської та частину Хрещатика, яка веде до Європейської площі, аби захопити Будинок профспілок, де розташований наш штаб. Однак вони явно не очікували, що оборонятися стане така велика кількість людей. Через Інтернет і по телефону захисники Майдан закликали людей на допомогу. І кияни вийшли на вулиці. Кажуть, навіть таксисти безкоштовно привозили людей. З такою кількістю народу, як є вже на сьому годину ранку, вони не впораються», – наголосив Олег Тягнибок.

Лідер «Свободи» також повідомив, що для знешкодження барикад працівники «Беркута» застосували «болгарку» і залучили так званих «тітушків», які розтягували барикади: «Вони використовували для розтягування огорож так званих «тітушків», які були одягнуті в рожеві жилетки. Фактично було важко зорієнтуватися, чи це були журналісти, чи це були працівники житлово-комунального господарства. Коли депутати-свободівці підходили до невідомих у жилетках і просили їх представитися, показати посвідчення – ті відмовлялись. Пізніше, коли виявилося, що вони мають ножі, ми апелювали до міліції. Звісно ж, міліція їх захищала. Вони забирали барикади і все складали на вантажний автомобіль. Врятували нас Ваші колеги журналісти. Ми попросили, щоб вони показали обличчя цих так званих «двірників». Завершилося тим, що деякі барикади їм вдалося «зачистити», але перемога – за українцями, які встояли».

У відповідь на запитання про відновлення барикад Олег Тягнибок зазначив: «Наступного разу набагато серйозніше укріпимо наші тили. Влада розізлила народ так, що українці їм ніколи не пробачать! Тим більше це їм не зійде з рук тоді, коли у нас перебувають перші особи державно-політичних відомств США та Європи, які бачать на живо, що тут робиться.

Звертаючись до представників іноземних держав, ми просимо більш жорсткішої реакції. Для нас важливо, щоби світові лідери прореагували на події нинішньої ночі, щоби світ жорсткіше відреагував на це свавілля – не тільки підтримкою української нації в боротьбі за наші права та засуджуючи насильство. Необхідно застосовувати персональні економічні санкції до тих представників влади, які порушують права людей в Україні».

 Фото: М.Дашкович

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *