ОСТАННІ НОВИНИ

Церковні ієрархи підтримали повалення Леніна у Києві

|

Церковні ієрархи підтримують знесення пам`ятника Леніну в Києві.

Принаймні,двоє з них заявили про це в соцмережах, повідомляє Укрінформ.

“Не вважаю знос Леніна настільки важливим саме в цей напружений час. Навіть більше: вважаю, що існування в центрі Києва пам`ятника кривавому вождю людиноненависницької ідеології більшовизму було знущанням і наругою”, – написав у Facebook архієпископ Чернігівський і Ніжинський УПЦ КП Євстратій (Зоря).

Якщо когось турбувала художня цінність статуї, підкреслює архієпископ, можна було би давно її зняти та перенести до музею історії чи в інше місце як експонат, а не тримати на початку проспекту Шевченка як релікт більшовицького спадку.

“Дехто зараз пише про “вандалізм” – то це такий самий “вандалізм”, як і знесення комуністами пам`ятників Сталіну в 50-х роках. Може, і їх треба було берегти?!”, – риторично запитує керуючий єпархією.

У свою чергу, архієпископ Харківський і Полтавський УАПЦ(о) Ігор (Ісіченко) стверджує, що люди, які у Києві повалили пам`ятник Леніну, сумлінно виконали другу церковну заповідь – “не сотвори собі кумира” і приписи Карфагенського собору.

“Для християнина – православного, католика, протестанта – ідеологічна доктрина Леніна, а тим більше, комуністичний культ із його реліквіями, беззастережно ворожі”, – пише він у своєму блозі.

Ієрарх зазначає, що за своєю суттю більшовицька доктрина є неопоганським релігійним вченням зі своїми заповідями, ритуалами, священними книгами, ієрархією та кастовим поділом.

“І пам`ятник Леніну був не просто символом – власне, він виступав київським аналогом московського Мавзолею, головною реліквією комуністичного культу в Україні”, – вважає владика Ігор. На його думку, особи, які тим чи іншим способом намагатимуться відновити об`єкти ідолопоклонницького культу, мають бути відлучені від Церкви.

Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *