ОСТАННІ НОВИНИ

Увесь світ засуджує Януковича за насильство на Євромайдані

|

За застосування сили проти мирних демонстрантів до президента України Віктора Януковича і уряду вже почали звучати засуджуючі коментарі. Про це повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Верховний представник Євросоюзу з питань зовнішньої політики Кетрін Ештон: “Я з сумом спостерігаю, що поліція застосовує силу, щоб видалити мирних людей з центру Києва. Влада не повинна діяти під прикриттям ночі, взаємодіяти з суспільством з допомогою поліції. Діалог з політичними силами і суспільством, і використання аргументів завжди краще, ніж аргумент сили”.

Посол США Джеффрі Пайятт: “Опозиція демонструє стриманість Ганді. Церковні дзвони дзвонять”.

Глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс: “Беркут виштовхує мирних демонстрантів з Євромайдану. Використаний сльозогінний газ. Це доказ того, як уряд готовий до діалогу. Плачевно”.

Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт: “Ми стежимо за подіями всередині і навколо Майдану в цей момент з великою стурбованістю. Репресії не шлях вперед для України – потрібні реформи”.

Депутат Європарламенту, екс-прем`єр Бельгії Гі Верхофстадт: “Насильство в Києві повинно бути припинено негайно!

Кетрін Ештон повинна повернутися на Євромайдан для захисту протестувальників. Ми з Україною”.

Нагадаємо, цієї ночі силовики почали зачистку Майдану із застосуванням сльозогінного газу. Майдан оточили солдати Внутрішніх військ та “Беркут”. Людей грубо відтіснили з прилеглих до Майдану вулиць. Кілька десятків людей затримані. Багатьох тягли по землі.

Джерело: fakty.ictv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *