ОСТАННІ НОВИНИ

Міліція стверджує, що прийшла на Майдан захистити «комунальників»

|

Міністерство внутрішніх справ виступило із заяво, в якій обстоює правомірність своїх дій на Майдані Незалежності сьогодні вночі.

Зокрема, в МВС стверджують, що «відповідно до постанови Окружного Адміністративного суду міста Києва від 09.12.2013 працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій та комунальних служб столиці здійснюють демонтаж барикад, збудованих учасниками так званого «євромайдану». Мета цієї діяльності – забезпечення вільного пересування громадян та автотранспорту в центральній частині міста».

«Аби не допустити порушень громадського порядку та протиправних дій відносно надзвичайників та комунальників, працівники міліції та військовослужбовці внутрішніх військ МВС відтіснили мітингувальників до сцени, розташованої на Майдані Незалежності», – вказано у заяві.

Мвс визнає наявність затриманих активістів. «Працівниками міліції затримано декілька найбільш активних правопорушників, які чинили опір правоохоронцям».

Крім того у заяві вказано, що «під час демонтажу барикад біля будівлі Київської міської державної адміністрації, активісти «євромайдану», які перебували всередині, з вікон другого поверху цієї установи з пожежних шлангів поливали водою правоохоронців, працівників ДСНС і комунальних служб. Крім того, правопорушники неодноразово розпилювали в бік правоохоронців сльозогінний газ та кидали димові шашки».

Нагадаємо, сьогодні близько 1 години ночі бійці «Беркуту» та внутрішніх військ зробили спробу силового захоплення Майдану, що спричинило штовханину силовиків з оборонцями Майдану. Кілька чоловік, серед яких народні депутати, зазнало травм. Силовикам вдалося прорватися на Майдан, але сцену, навколо якої скупчилися активісти, міліція захоплювати не стали.

Паралельно «комунальники», в яких мітингувальники опізнали «ті тушок», розбирали барикади та руйнували намети.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *