ОСТАННІ НОВИНИ

Якби Янукович дійсно хотів відпустити активістів, то сьогодні вони були би вже вільними, - Тягнибок

|

Розгляд апеляційних позовів у всіх справах незаконно затриманих активістів Майдану відклали на кілька днів. Це означає, що суд не був і не є готовий до того, аби відпускати арештованих. Якби вчора Янукович, як він про це говорив, домовився з Генпрокурором, він би міг знайти відповідні можливості для того, щоби після сьогоднішніх засідань апеляційного суду частину людей відпустити. Про це заявив Голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок 10 грудня 2013 року, спілкуючись із журналістами в прес-центрі Штабу національного спротиву, інформує прес-служба ВО «Свобода».

Олег Тягнибок також спростував брехливі повідомлення про буцімто побиття в суді прокурора, під час чого йому нібито порвали кітель: «Цей чоловік насправді був у цивільному костюмі. Інформація про те, що його побили, є брехнею».

Лідер «Свободи» також зауважив, що причиною зриву апеляційних засідань суду було почасти те, що на декілька з них не з’явився прокурор. «Вони навмисне перенесли засідання суду, що підтверджує небажання Януковича відпускати затриманих активістів», – наголосив очільник українських націоналістів.

Також під час спілкування з представниками ЗМІ Олег Тягнибок запевнив, що перебування учасників акцій протесту в Будинку профспілок є цілком законним: «У нас є відповідний договір із Президією профспілок, який нам дозволяє перебувати тут аж до 25 грудня. Ба більше, ми платимо орендну плату за наше перебування тут, наприклад: за користування кухнею, за користування, за користування окремими приміщеннями. Крім того, якщо ми живемо в правовій державі, то має бути не лише рішення суду. Є іще апеляційні інстанції. Але хочу наголосити, що наше перебування тут є абсолютно законним».

На запитання журналістів щодо участи опозиції в так званому «круглому столі» лідер «Свободи» зауважив, що опозиціонерів на цю зустріч ніхто не запрошував: «Ніяких запрошень ми не отримували. Окрім того, я чув власними вухами через ЗМІ, як Кравчук сказав про те, що такі круглі столи мають відбуватися без участи европейців. Я вважаю, що це неправильно, особливо в тій ситуації, яка зараз склалася. Запрошення може бути в різній формі. Наприклад, у гості вас можуть запросити так, що вам туди йти навіть не захочеться. Якщо ж надійде якесь запрошення, яке погодить Майдан, то тоді, можливо, ми до цього прислухаємося. Але на разі спілкуватися з нами через Інтернет, через об’єктиви телекамер, через голубі екрани телевізорів – це просто політична гра».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *