ОСТАННІ НОВИНИ

Генпрокуратура не збирається виконувати обіцянку Януковича про звільнення активістів Євромайдану

|

Прокуратура запропонує судам змінити запобіжний захід для деяких заарештованих учасників Євромайдану.

Про це йдеться у заяві відділу зв`язків із засобами масової інформації Генпрокуратури.

“Завершено першочергові слідчі дії у кримінальному провадженні стосовно порушення громадського порядку та провокацій під час проведення мирних акцій у Києві”, – уточнили у відомстві.

“Встановлено осіб причетних до порушень громадського порядку та нанесення тілесних ушкоджень працівникам правоохоронних органів, затримано підозрюваних, їм обрано запобіжні заходи, допитано безпосередніх свідків подій та вивчено відео і фото матеріали”, – розповіли у ГПУ.

“Наразі, органами прокуратури Києва вивчається можливість обрання деяким раніше заарештованим особам менш жорсткої міри запобіжного заходу”, – йдеться у заяві.

“Прокурори-процесуальні керівники, погоджуючись із позицією слідчих та враховуючи сімейні обставини підозрюваних (наявність на утриманні неповнолітніх дітей та ін.), в порядку апеляційного оскарження, у клопотаннях ставитимуть перед судом питання про заміну деяким, раніше заарештованим, особам міри запобіжного заходу на таку, що не пов’язана з триманням під вартою”, – зазначили у ГПУ.

“Однак, можлива зміна запобіжного заходу не звільняє підозрюваних від кримінальної відповідальності”, – наголосили у прокуратурі.

“У разі невиконання підозрюваною особою обов’язків, що передбачені тим чи іншим запобіжним заходом, до неї повторно може бути застосовано міру запобіжного заходу у виді взяття під варту”, – уточнили у прес-службі.

Сьогодні, 10 грудня, президент Віктор Янукович пообіцяв, що вже у сьогодні вирішать питання зміни запобіжного заходу для затриманих під час сутичок Євромайдану.

Фото: ТСН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *