ОСТАННІ НОВИНИ

Вийти із політичної кризи можна лише завдяки перевиборам – політолог

|

Головною можливістю вийти Україні з політичної кризи є перемовини. Влада, політики і активісти Євромайдану повинні сісти за стіл переговорів. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції на тему «Євромайдан-2013: що відбувається та що далі?», заявив політолог Анатолій Романюк.

На думку політолога, Євромайдан зі студентської мирної акції перетворився на масовий протест українців проти свавілля в Україні. 

«Сьогоднішній Майдан – це рух суспільства, яке незадоволене станом справ в Україні, використанням силових структур проти мирного населення, нечесна робота судів, і тим, що влада не говорить правду», – вважає політолог.

Він також переконаний, що головні вимоги опозиції і Майдану повинні бути виконані – це передовсім притягнення до відповідальності тих, хто винен у побиті мирних мітингувальників і проведення дострокових парламентських виборів. Проте вибори, на думку експерта, мають відбутися вже за новим законодавством. 

«Якщо його не змінити – в країні нічого не зміниться. Тиск громадськості має полягати саме в тому, щоб був змінений виборчий закон», – зауважив Анатолій Романюк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *