ОСТАННІ НОВИНИ

Російська держдума готує заяву про ситуацію в Україні

|

Державна Дума Росії має намір розглянути і прийняти заяву «Про ситуацію в Україні»

Документ був внесений на розгляд профільного комітету у справах СНД, євразійської інтеграції і зв´язків із співвітчизниками, передає «ІТАР-ТАСС».

Зокрема, в проекті заяви депутати Держдуми висловили стурбованість подіями в Україні. «Несанкціоновані мітинги, блокування органів державної влади, захоплення адміністративних будівель, погроми, руйнування історичних пам´яток ведуть до дестабілізації в країні, чреваті серйозними негативними економічними та політичними наслідками для населення України», – наголошується в документі.

При цьому особливу тривогу депутати висловили з приводу «неприкритого втручання іноземних державних діячів у внутрішні справи суверенної України». «Деякі західні політики на організованих опозицією мітингах відкрито закликають виступати проти рішень законно обраної влади країни, роблячи свій деструктивний внесок у загострення політичної ситуації», – наголошується в документі.

Депутати підкреслюють, що геополітичний вибір України – внутрішнє і суверенне право її народу, і закликають західних політиків «припинити чинити зовнішній тиск на політику країни». «Зі свого боку, ми завжди поважали і будемо поважати рішення, що приймаються легітимною владою братської для нас України. Україна є стратегічним партнером РФ», – запевняють в Держдумі.

У зв´язку з цим російські законодавці мають намір закликати опозиційні сили України повернутися в конституційне поле і припинити протиправні дії. «Держдума звертається до всіх політичних сил України – знайти вихід з нинішньої ситуації виключно мирним шляхом, в інтересах українського народу», – закликали автори проекту заяви.

Нагадаємо, заступник держсекретаря США у справах Європи і Євразії Вікторія Нудланд висловила глибоку стурбованість США з приводу ситуації в Україні і закликала російську сторону вплинути на мирне врегулювання проблеми.

 Коментарі

Фото – positime.ru

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *