ОСТАННІ НОВИНИ

Freedom House закликав Віктора Януковича піти у відставку

|

Подальше використання сили українською владою мають привести до негайного введення цільових санкцій з боку США і Європейського союзу проти українських посадових осіб, відповідальних за такі дії, — йдеться у сьогоднішній заяві Freedom House, передає УНН.

Freedom House також закликає Президента Віктора Януковича піти у відставку та ініціювати дострокові президентські вибори, що є єдиним ненасильницьким способом покласти край протистоянню з демонстрантами. Міжнародне співтовариство повинне підтримати демократичні прагнення сміливого українського народу, який вийшов на вулиці.

“Президент Янукович втратив підтримку і легітимність серед українського народу”, сказав Девід Крамер, президент Freedom House.

“Ми не підтримуємо правління натовпу, але Янукович створив кризу, відкинувши шлях до інтеграції з ЄС та ігноруючи вимоги протестуючих, щоб уряд працював від імені народу”.

9 грудня, українська влада почала демонтаж барикад і наметових таборів мирних демонстрантів на Майдані Незалежності, а також проникли у приміщення принаймні, однієї опозиційної газети, інтернет-телебачення і новинних сайтів. Поліція діяла на наступний день після того, як сотні тисяч протестувальників вийшли на вулиці з наймасовішими демонстраціями, що почалися ще минулого місяця у зв’язку з рішенням уряду не йти на більш тісні зв’язки з Європейським Союзом.

“Найкраще, що Янукович міг би зробити, беручи до уваги його рішення придушити протести, це оголосити про свою відставку, щоб прокласти шлях для дострокових президентських виборів”, сказав Д.Крамер.

“США і ЄС повинні чинити тиск на уряд, щоб він прислухався до законних вимог протестувальників і, при необхідності, порушити санкції проти осіб, відповідальних за будь-який подальший силовий розгін.

“Поворот назад уряду у питанні європейської асоціації, його зневага до вимог протестуючих, і готовність використовувати насильство проти них підірвали довіру громадськості до властей”, сказав Д.Крамер.

“Криза в Україні може бути вирішена тільки шляхом компромісу між громадянськими та політичними силами і поверненням до європейської інтеграції.”

Для довідки: Freedom House – міжнародна неурядова організація, яка проводить дослідження для підтримки демократії, політичних свобод і прав людини. Публікує щорічний звіт з оцінкою ступеня демократичних свобод по кожній країні світу, який використовується в політичних дослідженнях.

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *