ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові матері закликали силовиків не виконувати злочинних наказів

|

Сьогодні, 9 грудня, відбулося пікетування бази спецпідрозділу «Беркут» на вул. Тролейбусній та військової частини 4114 на вул. Стрийській, де базуються внутрішні війська у Львові. Правоохоронців та військових пікетували лише жінки, зокрема матері, чиї сини служать у війську. Про це повідомляє прес-служба ЛОО ВО «Свобода».

Учасниці пікетування тримали плакати: «На Майдані – твої брати і сестри!», «Служіть народу України!», «Ти присягав народові, а не режиму!», «Пам’ятай присягу!», «Спитай у мами, з ким тобі йти!», «Ти – син народу, а не раб режиму!».

Зокрема, на пікетуванні «Беркуту» виступили народний депутат України від ВО «Свобода» Ірина Фаріон, депутат Львівської обласної ради, свободівка Галина Чорна, депутат Львівської міської ради від «Свободи» Лариса Василишин. У своїх виступах вони наголосили, що режим намагається протиставити міліцію народові, але в лавах правоохоронних структур служать теж сини народу. Жінки закликали силовиків пам’ятати про те, що вони присягали на вірність українському народові, а не режиму, і закликали їх не виконувати злочинних наказів, не піднімати руку на своїх братів і сестер на майдані.

Під час пікетування військової частини внутрішніх військ до солдатів та офіцерів звернулися народні депутати України від ВО «Свобода» Ірина Сех та Ірина Фаріон. Вони закликали військових не виконувати злочинних наказів, не їхати на розгін майдану до Києва.

До пікетувальників вийшли представники командування військової частини, які зазначили, що працюють у звичному режимі, й діють відповідно до закону.

Учасники пікету скандували «Армія з народом!» та заспівали Державний гімн України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *