ОСТАННІ НОВИНИ

Янукович підпише в Москві угоду про зниження ціни на газ та виділення кредиту

|

Президент України Віктор Янукович і Президент Росії Володимир Путін в ході шостого засідання українсько-російської міждержавної комісії 17 грудня 2013 р. в Москві планують підписати не менше 13 двосторонніх документів. Про це повідомляє газета “Вести” з посиланням на джерело в делегації комісії.

Зокрема одним з документів стане угода про зниження цін на російський газ для України.

Крім того, за інформацією джерела, до підписання готуються документи, що передбачають спрощення перетину російсько-українського державного кордону. Зокрема про визначення пунктів пропуску через російсько-український кордон “Куйбишеве” для здійснення спільного прикордонного контролю, а також міжурядову угоду про взаємодію і співпрацю при наданні контрольними органами необхідних будівель, приміщень, споруд, устаткування, пристроїв та технічних засобів для здійснення спільного контролю в інших пунктах пропуску через українсько-російський державний кордон.

Готовий до підписання і план врегулювання торговельних обмежень між Україною і Російською Федерацією на 2013 -2014 роках, а також протокол про поставки товарів за виробничою кооперацією в 2014 році між Кабінетом міністрів України та Урядом Російської Федерацією.
Крім того, сторони планують активізувати роботу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків. У зв`язку з цим буде підписано Угоду про співробітництво між Державною службою України з контролю за наркотиками та ФСКН Росії, а також протокол про організації прикордонного співробітництва між Службою безпеки України та ФСКН Росії.
Також уряди двох країн узгодили договір про відновлення серійного виробництва літаків сімейства Ан-124 з двигунами Д-18Т та їх модифікаціями.

Серед іншого планується підписати і спільний українсько-російський план заходів з відзначення 200-річчя від дня народження Т.г.шевченка в 2014 р.

У присутності Президентів планується підписати план спільних заходів Державної Служби України з надзвичайних ситуацій та МНС Росії в контексті реалізації міжурядової Угоди про співробітництво в галузі попередження промислових аварій, катастроф, стихійних лих та ліквідації їх наслідків; угода між Міністерством молоді та спорту України і Міністерством спорту Російської Федерації про співробітництво у сфері фізичної культури і спорту; угода між Міністерством охорони здоров`я України і Міністерством охорони здоров`я Російської Федерації про співробітництво у сфері реєстрації, стандартизації і контролю лікарських засобів.

РБК-Україна 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *