ОСТАННІ НОВИНИ

Соціальну допомогу на утримання дітей чиновники нагло клали у свої кишені

|

Прокуратура Львівської області перевірила, як посадовці органів виконавчої влади та місцевого самоврядування дотримуються вимог Сімейного Кодексу України, Законів України «Про охорону дитинства», «Про державну допомогу сім’ям з дітьми». Особливу увагу приділено питанням правомірності призначення та виплати державної допомоги, спрямованої на утримання дітей, які опинились в складних життєвих умовах. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

У результаті проведених перевірок встановлено порушення закону щодо призначення та виплат державних соціальних допомог у діяльності органів соціального захисту населення Жидачівської, Сколівської, Сокальської, Старосамбірської, Турківської райдержадміністрацій.

Для прикладу, посадовці управління праці та соціального захисту Сколівської райдержадміністрації з квітня 2013 року не призначали допомогу на дитину, над якою встановлено опіку. Лише за втручання прокуратури району права неповнолітнього поновлено. У вересні її виплачено понад 11 тис.грн. вказаної допомоги.

Інший факт неналежної роботи посадовців виявлено у Бродівському районі. Зокрема, через те, що останні не проводили обстеження сім’ї, яка потрапила в тяжкі життєві обставини, 5 дітей залишались тривалий час без належного догляду та продуктів харчування. Це при тому, що матері виплачено на їх утримання, близько 60 тис.грн. державної соціальної допомоги. Однак вона ці кошти використовувала на власні потреби. До слова, за вказаним фактом прокурором Бродівського району зареєстровано кримінальне провадження, яке вже розглянуто судом з винесенням обвинувального вироку.

Крім того, інспектори управління соціального захисту населення Буського та Сколівського районів взагалі не проводили перевірок цільового використання призначених державних соціальних допомог їх одержувачами. Натомість у Сокальській, Мостиської РДА та Червоноградській міській раді не вживались заходи до відшкодування зайво виплачених соціальних допомог на загальні суми 20 тис.грн., 15,5 тис.грн. та 22 тис.грн. відповідно.

Загалом, за результатами проведених перевірок, органами прокуратури Львівської області зареєстровано кримінальне провадження, внесено 9 подань на адресу керівників місцевих адміністрацій за наслідками розгляду яких, на даний час 7 службових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності. За прокурорського втручання поновлено права 15 дітей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *