ОСТАННІ НОВИНИ

Підрозділи Міндоходів стали значно менше затримувати злочинців

|

Сьогодні діяльність слідчо-оперативних підрозділів Міндоходів орієнтована на роботу з базами даних і аналітично-інформаційними системами без фактичного втручання у господарську діяльність підприємців. Про це повідомляє прес-служба ГУ Міндоходів у Львівській області.

За словами начальника Головного слідчого управління фінансових розслідувань Міндоходів Анатолія Яковинця, у кримінальних провадженнях, які розслідуються слідчими органів доходів і зборів, під вартою не утримується жодна особа. За підозрою у вчинені злочину затримано у 12 разів менше осіб, ніж минулого року, при цьому всі затримані звільненні слідчими-суддями у зв’язку із внесенням застави, загальний розмір якої у 6 разів перевищує їх розмір, внесений за аналогічний період минулого року.

Водночас збільшилась ефективність діяльності слідчих підрозділів Міндоходів. І хоча до суду за підсумками року планується направити таку ж кількість проваджень як і за минулий чи позаминулий роки, ефективне застосування стимулюючих норм про звільнення особи від кримінальної відповідальності при повному відшкодуванні завданих державному бюджету збитків дозволило у 1,5 рази збільшити добровільне відшкодування збитків у провадженнях про ухилення від сплати податків та майже на 20 відсотків збільшити відшкодування збитків за всіма направленими до суду кримінальними провадженнями.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *