ОСТАННІ НОВИНИ

Опозиція оголосила про подальший план дій

|

Опозиція, що не домоглася відставки уряду, привела тисячі мітингувальників з Євромайдану до Адміністрації президента (АП). Новий план Арсенія Яценюка, Віталія Кличка й Олега Тягнибока з огляду на останні події виглядає не надто переконливо. За винятком того, що вирішено щодня з 8 ранку до вечора блокувати АП, передає ТВі.

Віктор Янукович, від якого опозиція тепер вимагає указу про відставку уряду, рішення про дострокові вибори президента та депутатів парламенту, полетів до Китаю і, схоже, заклики опозиції зараз хіба що послухає, та й то з випусків новин.

З години тому три провідники Євромайдану на брифінгу пояснили, чому, власне, ведуть людей блокувати Банкову – туди, де ще позавчора «Беркут» жорстоко побив і мирних мітингувальників, і кілька десятків журналістів.

«Ми дали всі можливості Вікторові Януковичу розпочати процес вирішення політичної кризи… Він як президент зобов’язаний був … відправити у відставку кримінальний уряд і порушити кримінальну справу проти міністра Захарченка. Але він своїх не здає. Це означає, що він особисто давав вказівку застосовувати силові підрозділи і проливати кров наших дітей на Майдані», – почав Арсеній Яценюк.

Він додав, що тепер залишився один-єдиний легітимний шлях для початку вирішення кризи: «І це – указ президента Віктора Януковича про відставку Кабінету Міністрів України. Або Янукович підписує цей указ, або непідписання указу означає, що він особисто давав вказівки бити людей, застосовувати силу і що він персонально несе відповідальність… Тепер ми вимагатимемо біля АП негайно підписати цей указ».

Утім, сам же Яценюк сказав, що нині Банкова готує жорсткий сценарій – вивести проти мітингувальників кілька тисяч «тітушків» з ножами і для подолання безладів використати армію. Автор сценарію – Андрій Клюєв. Тобто мітингувальники, за логікою Яценюка, наразі мають стояти біля порожньої Адміністрації президента в очікуванні нових нічних атак.

«Майдан буде діяти, і ніхто не збирається розходитись – ми тут до нашої перемоги», – підсумував новий план опозиції Олег Тягнибок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *