ОСТАННІ НОВИНИ

Європейські журналісти висловили свою солідарність журналістам України

|

Європейська асоціація журналістів – RUNE MEDIA висловила свою солідарність журналістам Києва й України. Про це повідомив президент організації Віктор Чернишук.

У документі зазначено, що українські працівники медіа чесно висвітлюють події, які відбуваються під час масових протестів на Євромайдані.

 “Це є не лише прикладом виконання ними своїх професійних обов’язків, а й проявом громадянської позиції кожного з них”, – зазначає RUNE MEDIA.

Водночас Асоціація журналістів стурбована застосуванням брутальних засобів щодо журналістів з боку силових структур української влади і має намір в зв’язку з цим звертається до очільників Євросоюзу, Ради Європи і світової спільноти з проханням засудити злочини української влади, скоєні проти мирних громадян і журналістів зокрема.

RUNE MEDIA, яка об’єднує професійних журналістів і блогерів 23 країн Європейського Союзу, закликала російських журналістів бути “чесними і зваженими в своїх репортажах, повідомленнях про події в Україні, не розповсюджувати сфальсифікованих фото, відео, не вестися на псевдосенсаційність і чинити опір проявам інформаційної війни, яку почала кремлівська пропагандистська машина”.

Нагадаємо, станом на 2 грудня вже зафіксовано жорстоке побиття більше 40 українських і закордонних журналістів. Більшість із них постраждали від агресії з боку працівників спецпідрозділу «Беркут».

Пізніше Національна спілка журналістів (НСЖУ) та інші медіа-організації заявили про вихід зі складу Міжвідомчої робочої групи при президентові України.

TVI.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *