ОСТАННІ НОВИНИ

Опозиція передала списки побитих журналістів послам 32 країн

|

Лідер фракції Батьківщина Арсеній Яценюк заявив, що опозиціонери хочуть, щоб зарубіжні дипломати дали оцінку побиття «Беркутом» співробітників ЗМІ, пише Ліга новини.

Опозиція передала списки журналістів , побитих учора «Беркутом» на Банковій , послам Європейського Союзу, щоб вони дали цим діям відповідну оцінку. Як передає кореспондент ЛІГАБізнесІнформ , про це сьогодні на прес-конференції повідомив лідер фракції Батьківщина Арсеній Яценюк.

Відповідаючи на питання, чи збирається опозиція якимось чином захищати постраждалих журналістів , Яценюк сказав: «Сьогодні у нас була зустріч з послами, було чітко сказано, що вчора спеціально, по конкретній вказівці , спецпідрозділ «Беркут» і  «ті тушки» розбивали відеокамери журналістів і полювали на працівників ЗМІ. Ми передали список усім 28 послам ЄС і чотирьом послам США, Японії, Канади та Швейцарії. Сподіваюся, що з цього питання буде реакція міжнародного співтовариства».

Яценюк зазначив , що зустріч з послами була дуже ефективною. США вустами свого посла в Україні заявили, що немає ніякого виправдання розгону силовим методом мирного протесту. Крім того, сьогодні канцлер Німеччини через свого спікера заявила про те  що ні в якому разі не можна розганяти мирні протести українців , оскільки це їх конституційне право.

Глава Європейського парламенту висловив підтримку акціям протесту і застеріг Віктора Януковича і українську владу від спроб розігнати мирну акцію. «Іншими словами, пішла широка міжнародна реакція, яка застерігає Януковича від застосування сили» , – зазначив Яценюк.

Нагадаємо, 21 листопада Кабмін офіційно припинив процес євроінтеграції України . 24 листопада у Києві масовий протест проти зриву асоціацію з ЄС зібрав понад 100 тис. осіб. Вранці 30 листопада Беркут звірячому розігнав Евромайдан в Києві.

1 грудня в знак протесту проти безчинств влади на вулиці Києва вийшли близько мільйона протестувальників. На вулиці Банковій під час витіснення “Беркутом” демонстрантів і провокаторів на вулицю Інститутську постраждало близько трьох десятків журналістів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *