ОСТАННІ НОВИНИ

Опозиція наполягає: парламент має почати роботу з відставки уряду

|

Лідери опозиції запропонували розглянути на сьогоднішньому засіданні Погоджувальної ради Верховної Ради питання відставки Кабінету Міністрів і міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка

Як передає кореспондент «Коментарів», про це повідомлялося сьогодні на засіданні Погоджувальної ради.

Також лідери опозиції запропонували порушити на Погоджувальній раді питання встановлення осіб «тітушок» та притягнення до відповідальності учасників силового розгону Євромайдану в ніч на 30 листопада.

Водночас лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк зажадав, щоб на пленарному засіданні Ради 3 грудня першим було розглянуто питання про відставку уряду.

«Перше – відставка Кабінету Міністрів Азарова – Януковича, припинення політичних репресій в Україні, звільнення Юлії Тимошенко і тих активістів, яких заарештували і закрили у в’язницю», – сказав він.

Яценюк також додав, що завтра засідання ВР має розпочатися з розгляду резолюції щодо недовіри Кабміну та вирішення питань щодо призупинення політичних репресій.

У свою чергу, глава українського парламенту Володимир Рибак сказав, що завтра всі ці питання можуть бути винесені на засідання ВР, проте сьогодні на засіданні Погоджувальної ради вони не будуть обговорюватися. Після цього лідери опозиції встали і залишили засідання ради.

Спікер також зазначив, що завтра на пленарне засідання парламенту першим потрібно винести питання побиття людей в ніч з 29 на 30 листопада. «Це наші громадяни», – сказав Рибак.

Він висловився проти силового захоплення держустанов і зазначив, що це не сприяє діалогу.

«Політики повинні стримати людей від радикальних дій. До діалогу потрібно запросити представників громадськості. Нам з ними нічого ділити», – заявив Рибак.

Крім того, в ході Погоджувальної ради народний депутат Інна Богословська, яка заявила про вихід із фракції Партії регіонів, заявила, що завтра на засіданні парламенту питання відставки уряду має бути вирішене.

Фото – PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *